Nieuws

06 maart 2018

Is de website van jullie club veilig?

Uit onderzoek van de Open State Foundation is gebleken dat veel websites geen beveiligde internetverbinding gebruiken (geen https). In 68 procent van de gevallen wordt er onbeveiligd gesurft, wat betekent dat de verbinding eenvoudig is af te tappen. Een beveiligde internetverbinding is verplicht als een website persoonlijke informatie verstuurt.

De websites van Club-Site kunt u eenvoudig via een veilige verbinding laten lopen. Wij zorgen voor de aanvraag en installatie van de benodigde certificaten, u hoeft hier niets voor te doen.

Club-Site gebruikt ThreadStone om de veiligheid van het pakket periodiek te controleren.


Is de website van jullie club veilig?
Wat is precies het gevaar?

Het is gevaarlijk wanneer mensen bij de scholen moeten inloggen of gevoelige persoonsgegevens versturen. In dat geval kunnen anderen meelezen met informatie die wordt verstuurd, bijvoorbeeld als iemand een openbare wifi-hotspot of een slecht beveiligd wifi-netwerk gebruikt.

 

Nog meer redenen...

Het hebben van een website zonder beveiligde verbinding wordt steeds onaantrekkelijker: sites met beveiligde resultaten komen hoger in Google, en webbrowsers waarschuwen steeds opvallender voor een website zonder beveiligde verbinding.